A gabitrial extrém sport csapat segítsége rendezvény szervezőknek

gabitrial , extrém sport show

Aktív pihenő park a gabitrial-tól

2018. október 10. - gabitrial extrem sport show

  Szeptember 15.én csapatom az balkányi városnapon alakította ki pihenőparkunk,goldsprinteink és buborékgépeink.A pihenőparkot a színpad szélén alakítottuk ki így a megfáradt fellépők,idősek,gyerekek és családjuk akár babzsákfoteleinkből is megtekinthették a műsort. De akár függőágyinkban is megpihenhettek,vagy akár a kikészített verseinket olvasgathatták és pár percre kikapcsolódhattak, elmélázhattak a parkunkban. Míg a legkissebbek a buborék rengetegben hancúroztak vagy éppen buborékot meríthettek,csodást fényt vittek ebbe a morcos őszi időbe a kacajukkal és mosolyukkal. A vállalkozó szelleműek és akik egy kis mozgásra vágytak buzgón hajtották a goldsprint kerekeit közben versenyt űzve ebből. Az idő elteltével folyamatosan sokasodott a pihenőparkba látogatók száma egyre többen vágytak egy kis függőágy adta nyugalomra.  Amint besötétedett felkapcsoltuk a hangulat fényeket így  igazán kellemes kukcós kis helyiséggé kereketett a mi  kis nyugalom szigetünk. Néhány megfáradt kisgyermek még el is szunyókált valamelyik babzsákban vagy függőágyban.A nap végén mindenki felfrissülve hagyta el a parkot egy kis pihenés után.

  Szeptember 22.én és 23.án a Hajdúhadházi Káposztás gasztro fesztiválra telepítettük pihenőparkunk és buborék gépeink. A rendezvény első napján a motoros felvonulást követően  hatalmas vihar kerekedett és eléggé hűvös lett az idő,rengetegen meghúzódtak az eső elöl és pihenőparkunkban menedéket találtak. Rengeteg meleg plédet adtunk vendégeinknek kicsit felmelegíteni őket. Illetve sátrunk alatt mindenki esőtől védve nyugodtan tudta elfogyasztani káposztás ebédjét. Míg vártuk az eső eláltát átlapozgattuk a kikészített verseket, limbálóztunk a hinta ágyakban így mindjárt gyorsabban telt az idő és egyből jobb idő lett. A színházi előadásokat és koncerteket akár a parkból is tudták figyelni az érdeklődők.
  Másnap már sokkal naposabb volt az idő a gyermekek is nagyobb számban látogattak el a fesztiválra. Nagyon élvezték a buborék gyártást vagy éppen a buborékok kergetését.  A buborék tartályokat szinte folyamatosan töltöttük olyan nagy érdeklődés övezte a buborék merítést is. De ha éppen ebben nagyon kifáradtak akkor csak elringatóztak egy függőágyban és újra erőt meríthettek. A nagyszinpaddal szemben volt felállítva a park így az idősebbek akik már nem bírtak végig állni egy-egy koncertet akár a parkból is megtekinthették őket. Eközben akár egy pléd melegségét élvezve. Rengeteg fiatal is használatba vette a park babzsák foteleit és kellemesen elbeszélgettek a koncertekre várva. Minden korosztály megtalálta a saját kis ülő alkalmatosságát és mind-mind a park más-más részét érezte igazán magáénak.

www.gabitrial.eu

gabitrial extrém sport show Kendresen

  Június 14.én egy Efop pályázat keretein beül Kenderen tarthattunk bringa napot a Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium,Szakközépiskola és Kollégium-ban.A csodaszép Horthy Miklós Kastély mellet megkezdtük az előkészületeket a bemutatónkhoz.

  Mivel ez egy ökoiskola,néhányunk kedves körbevezetést kapott és betekinthetett az iskola gazdaságába és megtkinthette a jószágokat.A triál bemutatónk mellett,goldsprinttel, segwayel,kerékpáros ügyességi pályával valamint boborék show-al készültünk az érdekődők számára. Rengetegen ellátogattak kiprobálni programjainkat tanárok és diákok egyaránt.Tökéltes párás buboréknak megfelő idő volt kedvezve a diákoknak.Rengeteg képet készítettek valamint kipróbálták a saját kezü boborékgyártást is.Persze mikor megérkeztek az alsósok is,szüntelenül ment a verseny ki tud nagyobb buborékot fújni és kipukkasztani.Az elég bátrak az ügyességi pályánkon is megméretették tudásuk.Rengetegen könnyen vették az akadályokat közben fejlesztve a biztonságosabb kerékpározásuk.A goldsprintek kerekei megállás nélkül csak gördültek és gördültek folyamatosan,annyi érdeklődő fiatal próbálta ki.Nem tudak beletödődni,hogy ellenfelük sorozatosan letekerte őket,szóval visszavágót követeltek.A segway még viszonylag újkeletű hazánkban valószínüleg ennek köszönhető az a hihetetlen érdeklődés ami övezte.Mindenki kiváncsian pattant fel a gépezetre percek alatt ráérzett majd a rabjává vált.Tizenegy óra tájékán megkezdük triál biciklis bemutatónk. Jómagam Nagy Gábor és törzsoszlopos tagunk Fekete Viktor már rutinos fellépőknek számítottunk de ezuttal kipróbáhatta magát egy új triálos tag is csapatunkban Zagyva Ákos.Valamint kiegészítettuk fellépésünk egy igazán tehettséges parkouros fiatallal Kánya Norbertel. Szóval össze állt a csapat és megpróbált minden tekintetet elkápráztatni.

  Bemutatónk nagy sikert aratott és tapsban sem szűkölködtünk.Majd miután végeztünk és learattuk babéraink egy igazán szívélyes megvendégelésben volt részünk egy finom ebéddel egybekötve,a gimnázium álltal.Összességében bízom abban,hogy mindenki megtalálta a szívéhez közel álló szórakozási formát a nap alatt és kipóbálhatott valami újat.

 

www.gabitrial.eu

a szuper programok weboldala!

 

 

gabitrial családi Bringa fesztivál Debrecenben

Városunkban debrecenben igen nagy hanyománya van a kerékpáros közlekedésnek.Nemérgiben ezt még jobban megkönnyítve sok sok új kerékpáros utat avathattunk fel kétkeréken.Fokozva a bringás összetartást egy csodás családias napnak lehettünk részese az I.Debreceni Bribgafeszt-nek rengeteg programmal,melynek mi is részese lehettünk. A Gabitriál triál extrémsport bemutatójával,buborék programjával,kerékpáros akadálypályájával,gold sprint versenyével és függőágyaival tette a napot még kellemesebbé és szórakoztatóbbá.

Triál bemutatónkra az esti órákban került sor ami renkívüli sikert aratott.A viharfelkők alatt próbáltuk magunkból kihozni a maximumot és megmutatni városunknak mi is az a triál sort,mikre is vagyunk mi képesek a rengeteg gyakorlás és munka árán. Jómagam Nagy Gábor és társaim Fekete Viktor és Tóth Péter profizmusa tüzelte fel a közönséget a bemutató alatt. Majd szó szerint is felhevült a hangulat amikoris egy kb.:160 cm-es lángoló elemet ugrottak át társaim. A közönséget is bevonva mutattuk be pár igen extrém elemünk amikoris kisgyermekek felett ügyeskedtünk bringáinkkal.A szülők aggódó tekintetei perzse most sem maradtak el,de a gyermeki öröm mindenért kárpótolta nézőink.A bemutatővégén büszkén tekintettem ki közönségünküngre hiszen a bemutató teljes ideje alatt érdeklődő szempárokra találtam.
A gyermekek kedvence valószínüleg a buborékprogram volt amikoris saját kezüleg készíthettek hatalmas buborékokat,valamint buborék gépainknek hála folyamatos buborék zuhatagnak lehettek részesei.A mai rohanó technikai világban senki sem gondolná,hogy gyermekeink lekötheti egy egyszeü kis boborék is de ez hatalmas tévedés az apróságok akár órákat töltenek el a bubérékgyártással hatalmas öröm,boldogság és rengeteg kacaj közepedte.Néha számomra is meglepő mennyire leköti ez az apróságokat.A legapróbb lurkók álltalában szülők segítségével készítik buborékjaikat de eközben a szülők is vissza csöppennek a gyermeki létbe pár perce ami kíválló kikapcsolódás a monoton hétköznapokban.
A kerékpáros akadálypályán a kipróbálók felmérhetik,fejleszthetik kerékpáros tudásuk. Rengeteg akadályt helyeztünk ki eléjük,amivel legtöbbször a hétköznapi életben is találkozhatnak. Az akadálypálya teljesítése csodás alapot nyújt a kissebbeknek a városi biztonágos kerékpáros közlekedéshez.Próláunk segítséget nyújtani eközben a hibák kiküszöbölésében,de ezt perzse mind játékos módon.A pályát teljesítve természetesen a jutalom se maradhet el.
A gold sprint verseny "avagy tekerj izomból" lényege,hogy a választott távon összemérhetjük ellenfelünkkel a tekerésünk sebességét.Ajánlom minden versengő fiatalnak ezt az igazn élveztes testmozgást ami utan garantált a jóleső izomláz.A bringa feszten minden korosztályból akadtak lelkes kipróbálok,csak úgy gördültek alattuk a bringák kerekei.A nap folyamán volt aki többször is vissza tért hiszen az emberen hamar felülkerekedik a gold sprint láz,vagy csak egy esetleges visszavágóra vágytak ellenfelükkel.
Gondoltunk a látogatók kikapcsolódására is ezért kihelyezünk 5 darab függőágyát is kényelmük érdekében.Hiszen a nyári hőségben kinek ne esne jól megpihenni kicsit egy függőágy nyugalmában? Az apróságok volt,hogy el is szunyókáltak bennük,míg a felnőttek inkább feltőltődtek egy kis energiát gyüjtőttek míg a gyermekek elszórakoztak a fesztiválon.De a nagyi is szívesen pihet meg bennük míg az unokák a buborékokkal foglalatoskodtak.
Végeredményben egy igázan produktív napot tudhattunk magunk mögött a nap végére mindenki elegedetten távozott hiszen a rengeteg program közül mindenki megtalálhatta a szívéhez legközelebb állót vagy belekóstólhatott valami újba.

gabitrial ,extrém sport bemutató 2018 május

A gabitrial extrém sport csapat a 2018-as évben eddig ezeken a helyeken tartott bemutatót :

2018.-ban:

03.18. Nyírtelek általános iskola , triálbemutató és bringázz biztonságosan program

04.30. Iregszemcse , triál bemutató gyermek ügyességi verseny buborék program

05.01. Derecske ,triál bemutató goldsprint páros kerékpár verseny

05.01. Sarkad ,triál bemutató és parkour ugró show

05.05. Nagybajom triál show

05.12. Tokaj Bringa Fesztivál ,triál show ,goldsprint , gyermek ügyességi verseny

05.13. Putnok Gömör Expo , triál bemutató

 

Egy pár fotó a bemutatókról :

32831335_1923959144345559_8800641113401589760_n.jpg

32834952_1923959337678873_502791424543031296_n.jpg

32872547_1923959167678890_2012841534281482240_n.jpg

32878819_1923959437678863_3495511699954335744_n.jpg

32892045_1923959454345528_861838806314123264_n.jpg

32929953_1923959304345543_224228293925142528_n.jpg

gabitrial bringázz biztonságosan kampány progam

MEGDÖBBENTŐ TÉNY!

Ma Magyarországon több gyermek és ifjú (0-24 éves) hal meg balesetek következtében, mint együttvéve az összes betegség miatt. A balesetek gyakran hosszantartó egészségügyi ellátást, rehabilitációt tesznek szükségessé, maradandó egészségkárosodást, életminőség romlást, munkaképesség csökkenést okoznak, melyek az egyén és családja jövőjét befolyásolják, és a társadalom számára is komoly terhet jelentenek.

  A helyi tömegközlekedés hiánya miatt a kerékpáros közlekedés a távolságok áthidalásának eszköze, s emiatt potenciális balesetforrás. Az iskolákban a tanterv elenyésző része foglalkozik közlekedésbiztonsággal. Igen nagy az igény gyakorlatalapú ismeretek elsajátítására.

  A fő tevékenységünk kerékpáros oktatás és igény szerint a kerékpáros triálbemutató , mely körében a következő módszereket alkalmaztuk: 2 óra elméleti oktatás, 30 perc bemutató figyelem felkeltése céljából, 2 óra gyakorlati oktatás.

  A társadalom részei vagyunk, egyesületként alakítói a társadalom kerékpáros kultúrájának. Nem választjuk el ettől gondolkodásmódunkat és cselekedeteinket. A Debreceni Trial Klub vezetése fontosnak tartja Magyarországon a kerékpározás népszerűsítését, a biztonságos kerékpározás KRESZ szabályainak minél inkább szélesebb körben való ismertetését.

  Az értékteremtés az egész programunk mozgatórugója, hiszen a projekt a hátrányos helyzetű kistérség, és környező település lakosainak kínál lehetőséget e mellett pedig alakalmunk nyílik a helyi közlekedési szakemberekkel tapasztalatot tudást cserélni ebben a témában. Kresz tesztlapok  összeállítása, melyet a résztvevők számára díjmentesen biztosítunk, az alap a későbbi programok, ismeretátadások biztosításában. A projekt sikerességét a többszintű partnerségi kapcsolatok is garantálják. Önkéntes hálózat működtetése révén pozitív példamutatás a fiataloknak a szabadidő hasznos eltöltésére, a biztonságos közlekedés és életvezetés megalapozásához. Számítunk a település vezetőinek eddigi pozitív hozzáállására.

Hagyományőrző szándékunk már több évre tekint vissza, hisz a biztonságos kerékpározás oktatása  szívügyünk, és hosszú távú célunk a hátrányos helyzetű, elzárt településeknek is értéket nyújtó, ismeretterjesztő rendezvény biztosítása.

32643455_1922062564535217_6288764979650756608_o.jpg

32754466_1922062574535216_1640484250723549184_o.jpg

32762101_1922062551201885_869016985155928064_o.jpg

32882003_1922062671201873_275017510560989184_o.jpg

A Debreceni Trial Klub Erasmus programja Kékeden

Járj Te is nyitott szemmel!

 Egyesületünk a Debreceni Trial Klub (gabitrial) 2017. június 3-10. között valósította meg „Keep your eyes open!” című ifjúsági csereprogramját Kékeden az Erasmus+ támogatásával.

 Célunk volt, hogy a résztvevők "járjanak nyitott szemmel" a világban és vegyék észre a környezetünkben rejtőző értékeket. Éppen ezért a projekt nyolc napja során a gyógynövények megismerésére, az egészséges életmódra és a természetes értékeinkre helyeztük a hangsúlyt.

 A csereprogramra négy ország (Lengyelország, Szlovákia, Olaszország, Magyarország) 7-7 képviselője látogatott el hozzánk. A program során átfogó ismereteket szereztek az egészséges életmóddal és a gyógynövényekkel kapcsolatban, figyelemfelhívó molinókat készítettek és kisfilmeket forgattak a témával kapcsolatosan. 

 Ezeken a foglalkozásokon, workshopokon motiváltuk és aktivizáltuk a fiatalokat a non-formális pedagógiai módszereket alkalmazva, elősegítve az interkulturális tanulást, az egymás iránti szolidaritást és toleranciát.

 A projekt során ellátogattunk a szomszédos településre, ahol gyógynövényszakértőktől hallgathattunk interaktív előadást, majd közösen a természetben kerestünk gyógynövényeket és ismerkedhettünk meg velük közelebbről.

 A hét során igyekeztünk több sportos programot szervezni a fiataloknak többek között a nagyon népszerű páros kerékpár versenyt goldsprint sport eszközön is összemérhették a fiatalok a tudásukat. A tábor alatt  nem csak az egészséges életmódot hangsúlyoztuk, hanem a közös szabadidő eltöltését is a szabadban.

 

Élménybeszámoló a buborék show-ról

A buborékról
 
Egy élménybeszámoló a buborék programunkról Kiskunfélegyházán.

A nyár folyamán egy csodálatos programnak lehettem részese.Augusztus 19.-20.-án Kiskunfélegyházán  tarthattam buborék showt a gyermekseregnek.Dolgozni indultam de egy percig nem éreztem ezt megterhelőnek és unalmasnak,sőt rengeteg örömmel gazdagítottak az apróságok.Szerencsésnek érezhetem magam,hogy ennek az egésznek a részesévé válhattam.Csodálatos volt látni azt az örömöt az apróságok arcán,miközben felszabadultan játszottak a buborékokkal.A város rengeteg gyermek programmal várta az érdeklődőket de a sok koncert és kézműves program ellenére mégis a buborékok örvendtek a legnagyobb rajongásnak és folyamatosan áramlottak a gyermekek játszani a buborékokkal.Munkánk két részre tagolódott: egyrészt két speciális géppel automatikusan buborékokat generáltunk a levegőbe szinte megállás nélkül,amik gyönyörűen mutattak a napsütésben és ezernyi színben pompáztak miközben fújta őket a nyári szellő.A másik pedig egy interaktívabb program melynek keretein belül a gyermekek saját maguk alkothatnak hatalmasabbnál-hatalmasabb, buborékokat fabotokhoz rögzített kötelek és buborékanyagunk segítségével. A szülők számára felvethet pár kérdést mi történik ha szembe vagy bőrre kerül a buborék anyag?! Teljes nyugodtsággal kijelethetem, hogy ügyeltünk erre is hiszen fő a gyerkőcök biztonsága és az önfeledt szórakozás,ezért a buborék anyag összetétele nem tartalmaz semmi allergént ezáltal teljesen bőrbarát és semmilyen irritációt nem okoz a gyermekeken.Rengeteg fotó készült a program alatt hisz mi lehet annál nagyobb öröm egy szülő számára mikor szélesen mosolygó gyermekéről képet készíthet a mókás buborék rengetegben?A lurkókat teljesen ámulatba ejtették,elvarázsolták buborékaink.Egyetlen egy gyereket sem láttam csüggedni a program alatt maximum csak ha éppen töltésre szorultak a buborékos vödreink,de ezt azonnal orvosoltuk,amiket rengeteg mosollyal háláltak meg nekünk.A legrosszabb a napban talán az volt mikor sötétedés közeledtével,fájó szívvel kellett kezdenem elpakolni a felszereléseink mikor véget ért a buborék program.A látogatók akár még napokig eljátszottak volna a színes csodákkal.De sajnos a legjobb dolgok sem tarthattak örökké a félegyháziak és minden látogatónk bánatára.Remélem jövőre is eljutunk ide és kis hazánk számos részére,remélem ismét ennyi édes kacajjal és mosollyal találkozom mint tavaly nyáron.

Ha szeretnéd a programot rendezvényedre keress vagy kérj ajánlatot .

A szuper buborék gép működés közben!

 

 +36309155052 , gabitrial@gabitrial.hu 

gabitrial 

egy pár szó az okos kerékpárról ,gabitrial

Kedves Rendezvényszervezők!

  Az okos kerékpár nem más mint egy bringa verseny ami egy 3x3 méteres területen zajlik .Egy kicsit hihetetlen tudom de írok róla egy pár sort 

  A rendezvény elem neve goldsprint egy nagyon pörgős program elem ami mindenki számára élmény gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt izgalmas érdekes program ahol mindenki a képességeihez mérten mérheti fel tudását.Az eszköz két darab bringából áll ami egy állványra van rögzítve az egymás mellett elhelyezett kerékpáros hátsó kerekeiről vesszük le a jelet és egy speciális program segítségével jelenítjük meg grafikon formájában .A távok egyénileg és a rendezvényhez igazíthatók ( hány ember van ,meddig tart a rendezvény ,a résztvevők életkora stb.)

  A laptopból kivett információ projektor segítségével  kivetíthető ami a rendezvény egy központi helyén megjelenítve folyamatosan komentelhető  .

  Nagyon fontos az ,hogy a rendezvényen résztvevők érezzék maguknak a programot legyen sikerélményük ezért a verseny mindenki számára teljesíthető -a bringák könnyen tekerhetőek ,kényelmes kialakításúak-az elért eredmény azonnal megjelenik ,minden teljesítmény mérhető.

Itt megtalálod a fotókat és a videókat .

Jó szervezést kívánok ! Ha bármi kérdésed van írj emailt gabitrial@gmail.com 

vagy hívj +36309155052 

gabitrial

 

 

Rendezvényre időkitöltő programok ,gabitrial

Kedves Rendezvény szervezők !

 Nem vagytok könnyű helyzetben mert gyakran a mellet ,hogy tartalmas színvonalas színpadi produkciót várnak el tőletek -lehet nagyon konkrét de meg kell, hogy említsem ,hogy itt egy tipp... idő kitöltő programra is szükségetek van. Ezeket a programok kiválasztása igen nehéz ,hiszen a mellett hogy érdekesnek kell lenni a te és a nem utolsó sorban a közönség számára nagyon fontos a rendezvénybe való beilleszthetőség és nem utolsó szempont tudom az ár is.

  A gabitrial extrém sport csapatnak több ilyen kiegészítő programja is van amik .Engedd meg ,hogy ebben a bejegyzésben de mutassam először a gyermek kerékpár ügyességi verseny bővebben.

  A program lényege az ,hogy a rendezvényen a látogató vegyen részt a benne na "csak" ámulva bámulva tátsák a szájuk hanem saját megélt élményekkel is menjenek haza . A kerékpáros ügyességi verseny egy olyan bringás játék ami könnyen beilleszthető a rendezvény kiegészítő programjaként bárhova . És itt egy kicsit tárgyilagosan gondolatjelekkel írom össze a főbb jellemzőit:

-helyigénye 5m széles és kb 25 méter hosszú terület

-a talaj anyaga sima lehet beton és füves vagy salakos is

-minden eszközt mi szállítunk a helyszínre ahol a pálya felállítása kb. 20 percet vesz igénybe

-folyamatos a regisztráció a kerékpáros verseny indulói között a díjazás a leggyorsabb fiú és lánykategóriában történik, van lehetőség és ha rendezvény igényli külön felnőtt kategória díjazására is 

-a díjakat mi biztosítjuk kerékpár lámpa formájában ( fontos a jó minőségű díj ,hogy érezze azt hogy fontos nekünk minden induló eredménye)

-a pálya elemek mindenki által könnyen teljesíthető kis billentő ,bójákból álló szlalom pálya ,vizes poharas állvány (egyik helyről áttenni a poharat a másik helyre ez nagy kedvenc!) és a pontos megállást fejlesztő megállító bójából áll 

 Ezek ha elolvastad és szeretnél egy ilyen programot a rendezvényedre akkor ne késlekedj kérj  tőlünk ajánlatot minél hamarabb !Hogy el tudjunk jutni a Te rendezvényedre is.

www.gabitrial.eu , Hívj nyugodtam bármi kérdésed van : +36309155052

 

kepkivagas.JPG